پیشنیازها: برای این دوره پیش نیاز خاصی ضروری نیست اما داشتن مطالعه و اطلاعاتی در حوزه ادبیات به ویژه مکتب های ادبی و تاریخ ادبیات جهان، بهره گیری بیشتر از دوره را ممکن می سازد.
فهرست عناوین و موضوعات چهار نشست این دوره از این قرار هستند:
1. نخستین نشست: زبان و ادبیات آلمانی از آغاز تا سده هجده (در این نشست درباره منظومه های اساطیری ژرمنی مانند نیبلونگ ها، ادبیات فولکلور، اشعار کهن، پیدایی زبان رسمی آلمانی و نقش مارتین لوتر در تثبیت زبان و ادبیات آلمانی، نخستین آثار کلاسیک در زبان آلمانی و ... صحبت خواهد شد.)
2. دومین نشست: ادبیات آلمانی از سده هجده تا آغاز سده بیست ( در این نشست درباره بزرگ ترین چهره های ادبیات آلمان از جمله گوته و شیللرو نیز پیدایش مکتب رمانتیسم و علل پیدایی آن و تفاوت های رمانتیسیسم آلمانی با نمونه های فرانسوی و انگلیسی این مکتب، پیدایی دیگر مکاتب و ... سخن گفته خواهد شد.)
3. سومین نشست: ادبیات آلمانی زبان از آغاز سده بیست تا پایان دومین جنگ جهانی ( در این نشست درباره نویسندگان مهم این دوره مانند توماس مان، هرمان هسه، ریلکه، تسوایگ و دیگران صحبت می شود. همچنین تاثیر نخستین جنگ جهانی بر ادبیات، پیدایی اکسپرسیونیسم، ادبیات در دوره جمهوری وایمار، ادبیات دردوره ناسیونال سوسیالیسم و تحولات ادبی در نیمه نخست سده بیست بررسی می شود.)
4. چهارمین نشست: ادبیات معاصر آلمانی زبان، از نیمه دوم سده بیست تا امروز (در این نشست تفاوت ادبیات قبل و پس از جنگ جهانی دوم، پیدایی ادبیات ویرانه ها، نویسندگان جدید آلمانی مانند برشت، هاینریش بل، گونتر گراس، زیگفرید لنتس و ... تا نویسندگان سده بیست یکم مانند یودیت هرمان و دیگران بررسی خواهد شد.)